De kracht van extra service bieden als taxi bedrijf

Het bieden van extra service als taxibedrijf is belangrijk. Er zijn namelijk best veel taxibedrijven. Dat houdt in, dat je meestal te maken hebt met veel concurrentie. Deze concurrentie hebben ook allemaal nette taxi’s voor elke gelegenheid en goed opgeleide taxichauffeurs. Vaak zit het dan in het bieden van extra service aan uw klanten. Daardoor vergroot u de kans, dat ze in de toekomst weer van uw taxi diensten gebruik zullen maken. Hier volgen diverse punten, die van belang zijn om de klantbeleving in de taxi te verbeteren:

  1. Klantbeleving begint niet pas als je de klant rond rijdt in de taxi. Het begint al bij het eerste contact. De eerste indruk moet goed zijn. Klanten moeten ook op allerlei manieren contact kunnen opnemen. Zorg er dus voor dat altijd iemand de telefoon opneemt. Als de beleving en de continuiteit in dienstverlening goed is, is de klant vaak bereid om daar iets extra voor te betalen.
  2. Op tijd komen en de klant op tijd afzetten op de plek van zijn of haar bestemming is een van de belangrijkste voorwaarden voor een optimale klantbeleving. Als een klant te lang moet wachten of het aansluitend vervoer mist, dan keert deze klant zeker niet naar u terug voor een volgende taxirit.
  3. Probeer als taxichauffeur pro actief te zijn. Door te vragen of je de klant ergens mee kan helpen, creer je een zeker mate van betrokkenheid. Accepteer het ook als een klant gewoon rust wilt om bijvoorbeeld door te werken of omdat hij of zij gewoon erg moe is.
  4. Zorg voor voor een eenvoudig en efficient boekingsproces en bevestig daarbij altijd de reservering.
  5. Veel klanten kijken naar de reviews op Google of op platformen zoals Yelp. Ze zoeken bevestiging hoe eerdere klanten de dienstverlening van uw taxibedrijf hebben ervaren. Probeer daarom altijd uw klanten te verleiden tot het geven van een review. Uiteindelijk kunt u uw dienstverlening op basis daarvan verder perfectioneren.
  6. Probeer een wow moment te bewerkstelligen. Dat kan je alleen voor elkaar krijgen door pro actief te zijn en goed te luisteren naar de klant op de achterbank. Is het zeer warm? Biedt ze dan een flesje water aan om de dorst te lessen.

 

 

Taxi Bladel, Tilburg Taxi, Airport Taxi Tilburg